Nyheter! In English!

Hem
Syfte
FMRI
Information om nackskador
Domar
EU-Rätt
Personliga berättelser.
Hjälpmedel
Bli medlem
Seminarium
Socialstyrelsen
Misstag i vården
Försäkringsfrågan
OBS att tänka på!
Smärtbehandling
Försäkringskassan
Hedersmedlemmar
DMX fluoroscopy
Pressrummet
Kontaktpersoner i Nackskadeförbundet
Bli sponsor
Rapporter
Länkar
Arkiv
Hedersmedlemmar

Invalda under år 2005:

I minne
Dr Bengt H. Johansson
Dr Bengt var specialist i företagshälsovård. Han har under 30 år jobbat som chefsläkare på Scania samt varit ordförande för Svensk Förening för Ortopedisk Medicin. Har på senare år varit ansluten till Belastningsskadecentrum i Umeå / Högskolan i Gävle. Han har även varit ordförande för Fristående Försäkringsmedicinska Läkarekollegiet och en ledande läkare beträffande Whiplashskador.

Dr Ulla Bergholm
Läkarutbildning på Karolinska Institutet, legitimerad läkare 1975 och specialist i kirurgi 1981. Huvudsakligen arbetat som kirurg inom allmänkirurgin med cancer - och kärlsjukdomar, men har randutbildning i urologi, thoraxkirurgi, gynekologi, hand- och plastikkirurgi, och även kortare sejourer inom anestesi och barnmedicin. Subspecialiserad inom kärl och endokrinkirurgi.

Disputerade 1989 i Uppsala på en epidemiologisk avhandling om en speciell typ av sköldkörtelcancer. Arbetat bl a på Löwenströmska sjukhuset, Akademiska i Uppsala, Visby, Enköping, Samariterhemmet, Sofiahemmet och i Kalmar . Haft aktiebolag med egna privata mottagningar med anställd personal i Uppsala och Stockholm. Under 5 år dessutom konsultuppdrag på biverkningsenheten på Läkemedelsverket i Uppsala. En bilolycka 1998 förändrade livet totalt och gav bland annat upphov till ny forskning inom ett för mig, och som det visade sig uppenbarligen för många andra, tidigare tämligen okänt område, det centrala nervsystemet. Vill nu berätta om reflektioner på detta utifrån egna och andras erfarenheter.


Vi är mycket tacksamma att få ha er som hedersmedlemmar i Nackskadeförbundet. Ni tillhör ju dom som gjort mycket för oss nackskadade i Sverige och vi hoppas att ni kommer att kunna fortsätta er verksamhet under många år framåt.

Styrelsen   © Nackskadeförbundet
besöksräknare
Besöksräknare
Startad den 19/5 2010